Prima radiografie dentară la copii

Investigațiile radiologice sunt esențiale în a-l ajuta pe medicul stomatolog să detecteze la timp şi să trateze cu precizie afecţiunile dentare existente ori iminente, care pot afecta sănătatea și dezvoltarea copilului.

blank

În cazul copiilor, cei mici au nevoie de investigații radiologice deoarece dentiția nu este definitivă, dantura lor permanentă nu este formată încă, iar maxilarul se află în proces de dezvoltare. Nedetectate la timp, există riscul să apară anumite probleme ce mai tarziu vor fi greu de gestionat, cum ar fi dinții neerupți, înghesuiri, abcese, ori dinți devianți.

Iată câteva dintre situațiile în care medicul poate recomanda efectuarea unei investigații radiologice în cazul copiilor:

  • diagnosticarea unor boli ale osului,
  • supravegherea erupției dinților,
  • realizarea unui plan ortodontic,
  • în urma unui traumatism suferit.

Pentru a observa și asigura fondul unei creșteri sănătoase a dentiției permanente, când dantura începe să se schimbe, în jurul vârstei de 7 ani, poate fi realizată prima investigație radiologică, la recomandarea medicului.

Cu ajutorul noilor echipamente radiologice, Centrele de Radiologie Dentară Digitală Unident vă oferă soluția ideală, deoarece furnizează imagini extrem de precise, cu doze de radiații ce pot fi calibrate special pentru cei mici.

 Dozele utilizate pentru radiografiile și tomografiile dentare digitale pentru copii sunt setate a fi de 2 până la 5 ori mai mici decât cele pentru adulţi.

În plus, grație tehnologiei avansate, timpul de expunere s-a redus la un sfert în cazul investigațiilor radiologice dentare digitale 3D, care au un nivel de radiații cu 90% mai mic decât cel al radiografiilor clasice.

blank

Știați că….

Studiile demonstrează că doza de radiație produsă de un telefon mobil și bateria sa depășește, într-un interval de 24 de ore, cu mult doza de radiații aplicate într-o ședință de radiografie dentală digitală.

Academia Americană a Dentiștilor Pediatri recomandă examinarea cu Raze X la fiecare 6 luni pentru copiii cu risc mare de apariție a cariilor. În medie, majoritatea dentiștilor pediatri recomandă realizarea unei radiografii o dată pe an.

 

Efectuaţi investigațiile recomandate de către medicul specialist în Centrele de Radiologie Dentară Digitală Unident și oferiți-i copilului dumneavoastră şansa de a beneficia de un diagnostic corect, exact şi complet!

Te AScultăm

blank

Investigațiile nu necesită programare dar au prioritate cele telefonice

Centrul de radiologie dentară digitală GALAȚI

Centrul de radiologie dentară digitală TULCEA

Centrul de radiologie dentară digitală BUZĂU

Centrul de radiologie dentară digitală BRAȘOV