De ce investigații radiologice este nevoie înainte de tratamentul cu implanturi dentare?

Tehnicile radiologice moderne joacă un rol esenţial în realizarea cu maximă precizie şi corectitudine a tuturor etapelor unui tratament prin implant dentar, garantând succesul fiecărei intervenții.

Pasul 1 – Radiografie panoramică

Întrucât medicul are nevoie de o serie de informații despre osul în care urmează să fie inserat implantul, precum și detalii despre poziția dinților învecinați, prima investigație realizată înainte de prima consultație de implantologie este o radiografie panoramică-2D. Aceasta surprinde aspectele necesare în fază inițială, oferă  PUȚINE date despre osul dento-alveolar care susține dinții și o parte din sinusurile maxilare situate deasupra arcadei dentare superioare.  Elementul principal de interes al specialistului este resorbția osoasă care s-a produs după extracție și afectarea dinților învecinați, prin înclinarea către spațiul edentat.

blank blank

Medicul află la prima consultatie daca pacientul dorește implanturi dentare sau proteză mobilizabilă. În primul caz, când optează pentru tratamentul cu implanturi, medicul are nevoie de investigații complexe 3D/ tomografie dentară pentru planificarea  minuțioasă a planului de tratament, cu simulare de implant și densitometrie, planificarea virtuală a lucrărilor dentare. Acest lucru este necesar pentru a poziționa implantul în functie de viitoarele coroane dentare și nu în funcție de osul restant, pentru  menținerea rezultatelor pe termen lung, adică, pentru a nu pierde implanturile.

Pasul 2 – Tomografia dentară 3D

Volumul exact de os nu poate fi analizat în detaliu cu ajutorul radiografiei panoramice, reprezentată de o imagine 2D, ci este necesară realizarea unei tomografii dentare care oferă o imagine tridimensională, ce reconstruiește întregul volum al osului.

blank

Avantaje:

  • Oferă posibilitatea unui diagnostic precis, deoarece îl ajută pe medic să vadă în interiorul maxilarului şi mandibulei, pentru a stabili dacă există o cantitate suficientă de os şi dacă densitatea acestuia permite inserarea implanturilor.
  • Este o metodă sigură de stabilire a tipului optim de implant ce trebuie utilizat.
  • Ajută la determinarea necesităţii altor intervenţii chirurgicale anterioare, necesare inserării implantului în condiţii de siguranţă şi ulterior acestora, pentru a stabili dacă inserarea implantului poate fi efectuată în deplină siguranţă.
  • Reprezintă o unealtă de planificare precisă a intervenţiei de inserare a implantului dentar. Tomografiile 3D sunt utilizate ca bază de pornire în stabilirea pozitiei optime de inserare a unui implant dentar precis. Soft-urile speciale cu care sunt dotate tomografele din Centrele de Radiologie Dentară Digitală UNIDENT permit simularea virtuală la scara 1:1 a viitorului implant, pe baza tomografiei dentare 3D.
  • Oferă precizie intervenţiei de inserare a implantului dentar, ghidată digital. Intervenţia chirurgicală este planificată minuțios, în baza tomografiei dentare, iar pentru ca medicul să poată urma această traiectorie cu uşurinţă şi precizie, acesta va folosi ghidajul digital, care îl va ajuta să insereze cu precizie maximă implantul, pentru a evita orice riscuri.
  • Este o modalitate eficientă si sigură de evaluare a corectitudinii inserării implantului, iar apoi a osteointegrării, care reprezintă, de fapt, succesul implantului.

Echipamentele radiologice digitale performante din cadrul Clinicilor Dentare Premium UNIDENT ajută echipa noastră medicală să obțină de fiecare dată, rezultate excelente în implantologia  si chirurgie orală.

Te AScultăm

blank

Investigațiile nu necesită programare dar au prioritate cele telefonice

Centrul de radiologie dentară digitală GALAȚI

Centrul de radiologie dentară digitală TULCEA

Centrul de radiologie dentară digitală BUZĂU

Centrul de radiologie dentară digitală BRAȘOV