Ce este OPT sau Ortopantomografia?

OPT sau Ortopantomografia are un rol esențial în stabilirea diagnosticului inițial pentru afecțiunea dentară de care suferiți. Probabil ați auzit vorbindu-se despre această investigație, mai ales dacă problemele dentare v-au creat disconfort în ultima perioadă.
 
OPT face parte din dosarul ortodontic complet și cu ajutorul ei, medicul specialist poate obține imagini paronamice ale danturii, inclusiv ale zonelor greu accesibile.
 
OPT(Ortopantomografie) sau radiografia digitală panoramică oferă imaginea întregii danturi și a ambelor maxilare pe un singur film. Avantajul acesteia este că furnizează medicului curant imagini ale zonelor greu accesibile, precum:
  • dinți incluși
  • molari de minte
  • articulațiile temporo-mandibulare.
Este esențială în crearea unei imagini generale, de ansamblu asupra cazului și este importantă pentru a stabili în ce zonă sunt problemele și ce tip de tomografie este necesară.
 
Pentru reusita tratamentului, în cazurile ortodontice complexe se recomandă analiza maxilarelor și a dinților incluși pe imagini tridimensionale-3D / tomografie dentară/ CBCT, cu simularea și planificarea atentă a etapelor de tratament.
 
Investigațiile radiologice sunt non ivazive și nu prezintă risc de iradiere, datorită aparaturii ultramoderne folosite în cadrul Centrelor de Radiologie Dentară Digitală Unident. Pentru ultra-protecție, atunci când este realizată această investigație, veți purta un șort de plumb, care va elimina orice risc.
Vă așteptăm, fără programare, în cadrul Centrelor noastre de Radiologie Dentara Digitala! OTP-ul este un prim pas în succesul tratamentului dentar!

Te AScultăm

blank

Investigațiile nu necesită programare dar au prioritate cele telefonice

Centrul de radiologie dentară digitală GALAȚI

Centrul de radiologie dentară digitală TULCEA

Centrul de radiologie dentară digitală BUZĂU

Centrul de radiologie dentară digitală BRAȘOV